Σελίδες

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΔΩΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

kouti 3kouti 2

Την Κυριακή είναι η Γιορτή της Μητέρας και φέτος με τα παιδάκια μου αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα δωράκι με τα χεράκια μας για τη δική μου μανούλα και δική τους γιαγιά. Φτιάξαμε λοιπόν ένα κουτάκι. Τα υλικά είναι λίγα και βρίσκονται πολύ εύκολα και το κόστος είναι πολύ μικρό (γύρω στα 6 ευρώ).
Τα υλικά που χρειαστήκαμε ήταν:
- χρωματιστά και μονόχρωμα ξυλάκια χειροτεχνίας
- κόλλα
- διάφορα διακοσμητικά της αρεσκείας μας για το καπάκι

kouti 8

Έμεις χρησιμοποιήσαμε τα χρωματιστά ξυλάκια για τη βάση του κουτιού και τα μονόχρωμα για το καπάκι. Μπορεί να γίνει και μόνο με μονόχρωμα. Βάλαμε οχτώ ξυλάκια στη σειρά προσεκτικά και κολλήσαμε κάθετα άλλα δύο ξυλάκια για να τα κρατήσουμε ενωμένα. Επειδή τα δικά μου παιδάκια είναι μικρά τα κολλήσαμε σε χαρτί και τα ενώσαμε για να μπορούν να χειριστούν πιο εύκολα την κόλλα.

kouti 7

Στη συνέχεια χτίζουμε το κουτάκι μας, βάζοντας πρώτα δύο ακριανά ξυλάκια κάθετα, από πάνω δύο οριζόντια, μετά πάλι δύο κάθετα μέχρι να φτάσει στο ύψος που εμείς επιθυμούμε.

kouti6

Η βάση του κουτιού είναι έτοιμη. Ακολουθώντας τα πρώτα βήματα, φτιάχνουμε και το καπάκι, ενώνοντας απλά τα οχτώ ξυλάκια.
Βάζουμε κόλλα και διακοσμούμε το καπάκι με μπόλικη φαντασία

kouti 4kouti 4

Ο Δημήτρης και η Κατερίνα χρησιμοποίησαν αστεράκια και καρδούλες και πεταλουδίτσες. Και το κουτί μας είναι έτοιμο!! Ελπίζουμε να αρέσει πολύ στη γιαγιά μας!!

Και επειδή μας έμειναν αρκετά ξυλάκια, αύριο θα φτιάξουμε καδράκια με πεταλουδίτσες-μακαρόνια, οπότε αναμείνατε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου