Σελίδες

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΞΥΣΤΟ.... ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Κι αυτό είναι το τελευταίο μας post πριν τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Την καταπληκτική αυτή ιδέα την βρήκα στο armind.blogspot.gr και θα την εφαρμόσω το Σεπτέμβρη που θα γυρίσουμε από τις διακοπές ξεσαλωμένοι και θα πρέπει να ξαναμπούμε στα "καλούπια" μας!!! Είπα, λοιπόν, να την αναρτήσω από τώρα γιατί είναι λίγο χρονοβόρα και όποιος θελήσει να τη φτιάξει θα χρειαστεί λίγο χρόνο. Περί τίνος πρόκειται; Πώς να φτιάξουμε μόνοι μας το γνωστό ξυστό, που τα πιτσιρίκια, τουλάχιστον τα δικά μου, λατρεύουν να ξύνουν. Εγώ θα το χρησιμοποιήσω για να τους επιβραβεύω για τη συμπεριφορά τους μαζεύοντας πόντους, αλλά μπορεί να έχει πολλές χρήσεις.
Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι πραγματικά απλά:
- χαρτόνι
-κόλλα
- αυτοκόλλητο που ντύνουμε τα βιβλία
- ακρυλικό χρώμα γκρι κατά προτίμηση
- υγρό για το πλύσιμο των πιάτων

Πρώτα από όλα φτιάχνουμε στον υπολογιστή μας αυτό που θέλουμε να έχει μέσα το ξυστό μας και το εκτυπώνουμε. Εγώ έβαλα πόντους ( για να κάνουμε και πρόσθεση κάθε μέρα!!).

Αφού τα εκτυπώσουμε στο μέγεθος που θέλουμε, τα κόβουμε και τα κολλάμε σε χαρτόνι. Κατόπιν, κόβουμε το αυτοκόλλητο στο μέγεθος που έχει το κειμενάκι που θέλουμε να καλύψουμε και το κολλάμε πάνω του.



Μετά, αναμειγνύουμε το ακρυλικό χρώμα με το υγρό πιάτων. Η αναλογία είναι δύο μέρη χρώμα και 1 μέρος υγρό. Και με αυτό το μίγμα βάφουμε την επιφάνεια που θέλουμε να καλύψουμε. Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη στρώση προκειμένου να καλυφθούν τελείως τα γράμματα.
Το αφήνουμε να στεγνώσει πολύ καλά και με ένα κέρμα αρχίζουμε το ξύσιμο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου