Σελίδες

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΣΝΑΚ ΚΑΙ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Κάθε χρόνο, όταν ξεκινάει η σχολική χρόνια, έχουμε πάντα το ίδιο πρόβλημα: τι θα παίρνουμε για κολατσιό στο σχολείο. Το βασικό μας πρόβλημα, μετά από λίγες μέρες, είναι πάντα ότι βαριόμαστε να βλέπουμε το ίδιο κολατσιό κι ας μας αρέσει. Πέρσυ, είχα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, ώστε κάθε μέρα της εβδομάδας να τρώμε κάτι διαφορετικό (π.χ. τις Δευτέρες τοστ, τις Τρίτες κέικ κ.τ.λ.).
Φέτος, σκέφτηκα να τους τα ετοιμάζω και λίγο εναλλακτικά και διαφορετικά σε εμφάνιση, για να έχει και ένα ενδιαφέρον το κολατσιό. Ιδού, λοιπόν, τι σκέφτηκα.

-  Τοστ αλά ντόνατς: παίρνουμε το ψωμί του τοστ και το γεμίζουμε με ότι θέλουμε (γαλοπούλα και τυρί, βούτυρο, τυρί κρέμα, πραλίνα) και με ένα μεγάλο ποτήρι το κόβουμε στρογγυλό. Έπειτα, ανοίγουμε και μια τρυπούλα στη μέση (εγώ την έκανα με καπάκι από μπουκάλι) και έτοιμο. Αν θέλουμε το αλείφουμε και εξωτερικά με το αντίστοιχο υλικό και ρίχνουμε σουσάμι ή τρούφα.

- Τοστ αλά σούσι: μέχρι στιγμής είναι και το αγαπημένο μας. Πάλι χρησιμοποιούμε ψωμί του τοστ. Μία μία φέτα τις ανοίγουμε με τον πλάστη να γίνουν πολύ λεπτές. Κατόπιν, βάζουμε τα υλικά μας: γαλοπούλα, τυρί, μαρμελάδα, πραλίνα κτλ. Τυλίγουμε ρολάκια και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Φυσικά, το σούσι χρειάζεται και τσοπστικς, οπότε τα φτιάχνουμε με ξυλάκια χειροτεχνίας και μανταλάκια. Τα δικά μου πιτσιρίκια έχουν ξετρελαθεί!





- Σπιτικές μπάρες δημητριακών: στα περισσότερα παιδιά αρέσουν οι μπάρες και είναι ιδιαίτερα θρεπτικές. Φέτος, είπα να δοκιμάσω κάποιες συνταγές για να τις φτιάχνουμε μόνοι μας. Στα δικά μου παιδιά δεν αρέσουν οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα, οπότε κατέληξα στην παρακάτω συνταγή, η οποία είναι σχετικά απλή.
ΥΛΙΚΑ:
150 γρ. νιφάδες βρώμης
100 γρ. μπισκότα ό,τι θέλουμε
200 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ. μέλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι (εάν θέλουμε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά να γίνουν μια μάζα. Στρώνουμε σε λαδόκολα το μείγμα με πάχος περίπου 1 εκατοστό και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και διατηρούμε σε δοχείο στο ψυγείο.

- Σουβλάκι από φρούτα: εγώ τεμαχίζω τα φρούτα και τα περνάω σε λεπτό καλαμάκι πλάστικό (του καφέ) μην έχουμε και ατυχήματα με τα κλασικά καλαμάκια.

- Σπιτικά μπισκότα: τα γνωστά σε όλους, πλέον, μπισκότα με τα τρία υλικά είναι τα αγαπημένα μας και τα φτιάχνουμε μικρούλια, ώστε να παίρνουμε ένα-δύο στο σχολείο. Η συνταγή είναι απλή: 1 ζαχαρούχο γάλα, 400 γρ. βούτυρο ανάλατο και 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Σίγουρη επιτυχία!!

- Τέλος, υπάρχει και το κλασικό κέικ. Για να είναι λίγο διαφορετικό, το φτιάχνουμε σε ατομικές μερίδες σαν cupcake ή σε ατομικές φόρμες με διάφορους ήρωες που κυκλοφορούν στην αγορά.
Αυτά! Καλή σχολική χρονιά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου