Σελίδες

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ..... ΜΑΜΑΣ

DSC02447

Οι αυτοκινητόδρομοι για το γιο μου είναι πάντα ένα πρόβλημα... Ο ένας είναι μικρός, ο άλλος δε χωράει όλα τα αυτοκίνητα, ο τρίτος χαλάει συνέχεια και δεν μπορεί να συνδέσει τα κομμάτια. Είπα, λοιπόν, να ψάξω στο υπέροχο διαδίκτυο για ιδέες να φτιάξουμε έναν εύκολο αυτοκινητόδρομο, που να μπορούμε να τον παίρνουμε και μαζί μας.
Αρχικά, βρήκα κάτι πολλές ωραίες αυτοκόλλητες ταινίες που είναι αυτοκινητόδρομοι, τις κολλάς όπου θες, παίζεις και μετά ξεκολλάνε πολύ εύκολα. Δυστυχώς, για μένα ήταν λίγο ακριβές, είχαν γύρω στα 13 ευρώ η μία, οπότε τις απέρριψα.
Οπότε, καταλήξαμε να φτιάξουμε κομμάτια αυτοκινητόδρομου που να ενώνονται όπως τα θέλουμε κάθε φορά. Για υλικό διάλεξα φύλλα τσόχας, τα οποία είναι αρκετά οικονομικά (1 ευρώ το ένα). Εγώ χρησιμοποίησα τέσσερα και μου περίσσεψαν και κάτι κομμάτια. Τα έκοψα ευθείες (στις ίδιες διαστάσεις) και καμπύλες και έφτιαξα και δύο πάρκινγκ, γιατί όπως είπε και ο γιος μου "που θα παρκάρουν τα αυτοκίνητα;".
DSC02435
DSC02436DSC02437
Στη συνέχεια, πήραμε μικρές αυτοκόλλητες ταινίες και τις βάλαμε στη μέση για διαχωριστικές λωρίδες. Οπτικά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, δυστυχώς όμως, ξεκόλλαγαν πολύ εύκολα. Οπότε, αλλάξαμε ρότα και έβαψα τις λωρίδες με λευκή τέμπερα και βγήκαν πολύ καλές...
DSC02438DSC02439DSC02446

Το επόμενο βήμα ήταν να φτιάξουμε και τα σήματα της τροχαίας και φανάρια. Βρήκα και εκτύπωσα διάφορα σήματα από το ίντερνετ σε μικρό μέγεθος. Πήρα και μικρά ξυλάκια χειροτεχνίας, αυτά που είναι ψηλά και λεπτά και τα κόλλησα πάνω. Μετά υπήρχε το θέμα πως θα σταθούν. Μετά από αρκετή ώρα ψάχνοντας στο βιβλιοπωλείο, ανακάλυψα κάτι μικρά κυβάκια και κόλλησα τα ξυλάκια επάνω ώστε να στέκονται. Όσο ψάχνεις, βρίσκεις....
DSC02441DSC02443DSC02444

Τα βάλαμε όλα σε ένα κουτί και έτοιμο το παιχνίδι για το σπίτι και για όπου αλλού θέλουμε χωρίς να πίανει πολύ χώρο. Και συνολικό κόστος περίπου 5 ευρώ. Δοκιμάστε το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου