Σελίδες

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΤΥ ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΕΣ - ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ


Μετά την πρόσκληση, ήρθε η ώρα και για τα δωράκια που θα μοιράσουμε στα φετινά γενέθλια του Δημήτρη. Εδώ ταιριάζει σίγουρα το δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Ας ξεκινήσουμε με την ιδέα μας για τα δωράκια. Αρκετό καιρό πριν τα γενέθλια, όπως πάντα, έψαχνα κάτι πρωτότυπο αλλά και απλό και να κεντρίζει το ενδιαφέρον το παιδιών για να φτιάξω. Ο γιος μου και οι φίλοι του είναι στην κρίσιμη ηλικία των 8 και, πιστέψτε με, δεν εντυπωσιάζονται εύκολα. Ψάχνοντας και ξαναψάχνοντας, βρήκα πολύ έξυπνη την ιδέα της Ελπίδας από το “Two boys and Hope” (https://twoboysandhope.blogspot.gr/search?updated-max=2016-08-31T21%3A11%3A00%2B03%3A00&max-results=5 ) για τα μεταλλικά κουτάκια που έγιναν τρίλιζα και φιδάκι.
Ως συνήθως, αν εντυπωσιαστώ με κάτι κολλάω, οπότε κατέληξα σε αυτό. Πού να ήξερα βέβαια τον όγκο της δουλειάς, αλλά χαλάλι!!

Αρχικά, έψαξα για μεταλλικά κουτάκια σε μικρό μέγεθος και χωρίς μεγάλο βάθος. Νόμιζα ότι θα ήταν πιο εύκολο να τα βρω, αλλά τελικά κατέληξα στο γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών. Μόνο εκεί βρήκα το μέγεθος που χρειαζόμουν και η τιμή ήταν αρκετά καλή.


Αφού τα αγοράσαμε, ήρθε η ώρα να τα βάψουμε. Στα δοκιμαστικά που έκανα, ήθελα το μπροστινό μέρος να είναι κίτρινο, αλλά όσα χέρια κι αν πέρασα το χρώμα, το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό. Οπότε, κατέληξα στο μπλε για να βάψω το μπροστινό μέρος, που θα είναι η τρίλιζα. Χρησιμοποίησα ακρυλικά χρώματα και το πέρασα τρεις φορές για να καλυφθεί τελείως το μοτίβο που είχε.


Αφού στέγνωσε, με ανεξίτηλο μαρκαδόρο, σχεδίασα την τρίλιζα.


Συνέχεια είχε το εσωτερικό. Σχεδίασα με το μαρκαδόρο μια διαδρομή και μαζί με το Δημήτρη διαλέξαμε τα χρώματα που θα χρησιμοποιούσαμε. Μείναμε στα βασικά: κόκκινο, μπλε, πράσινο και κίτρινο. Στο δείγμα που είχα φτιάξει, είχα βάψει τα κουτάκια εξ ολοκλήρου.


Όμως, ο Δημήτρης ήθελε να συμμετέχει ενεργά και να χρωματίσει μόνος τα κουτάκια. Εννοείται το χέρι του δεν είναι πολύ σταθερό και το αποτέλεσμα δεν του έβγαινε καλό, οπότε για να μην στενοχωρηθούμε, αποφασίσαμε να βάλουμε χρωματιστές κουκίδες σε κάθε τετραγωνάκι αντί να το βάψουμε ολόκληρο.
Αν και δεν το περίμενα, το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε και τους δύο.

Για το πίσω μέρος του κουτιού, όπου έγραψα και τους κανόνες, προτίμησα να κολλήσω χαρτόνι και όχι να το βάψω.
Τους κανόνες τους έφτιαξα έτσι, ώστε το παιχνίδι να κρατάει αρκετή ώρα, καθώς η διαδρομή είναι σχετικά μικρή. Ενδεικτικά, όταν πέφτεις σε μπλέ κουτάκι, γυρίζεις στην αρχή, όταν πέφτεις σε κόκκινο, χάνεις τη σειρά σου κτλ.


Τελευταίο βήμα, τα πιόνια μας. Κάθε κουτάκι θέλει 10 πιόνια, υπολογίζοντας και αυτά που χρειάζονται για την τρίλιζα. Διάλεξα μικρά στρογγυλά ξύλινα πιονάκια, τα οποία βρήκα σε πολυσυσκευασίες για κατασκευή βραχιολιών και κολιέ. Πήρα μαγνητοταινία, έκοψα με το διακορευτή κυκλάκια και τα κόλλησα στα πιόνια. Προσθέσαμε και το ζάρι μας και έτοιμα!!




Και αφού το θέμα του πάρτυ μας είναι σούπερ ήρωες, για να τα τυλίξω, χρησιμοποίησα σελίδες από κόμικ που δεν χρειαζόμασταν.


Η όλη διαδικασία, εννοείται ότι ήταν χρονοβόρα και εξαιρετικά κουραστική! Όταν έχεις να φτιάξεις ένα, είναι πολύ απλό, αλλά όταν έχεις να φτιάξεις 25 αλλάζει το πράγμα. Βέβαια τώρα που τα τελειώσαμε, είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι και ο Δημήτρης ανυπομονεί να τα δώσει στους φίλους του. Εξάλλου, αυτό δεν είναι που μετράει;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου