Σελίδες

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ..... ΑΛΛΙΩΣ

stefani 8΄



Αυτό είναι το διαφορετικό πρωτομαγιάτικο στεφάνι μας για να το κρεμάσουμε στην πόρτα μας και δεν μαραίνεται ποτέ! Μια διαφορετική ιδέα για να απασχολήσετε και τα παιδάκια σας αρκετή ώρα. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
  • αυγοθήκες ( μπορείτε να τις ζητήσετε και από το μανάβικο της γειτονιάς σας)
  • χαρτόνι για το στεφάνι
  • τέμπερες
Πρώτα, κόβουμε τις αυγοθήκες μία μία, προκειμένου να φτιάξουμε τα λουλουδάκια μας. Με τη φαντασία μας κάνουμε διάφορα κοψίματα για να φτιάξουμε διαφορετικά λουλούδια. Απλά να έχουμε υπόψιν ότι τα κοψίματα θα τα κάνουμε αφού τις βάψουμε.



stefani 1stefani 2
stefani 3

Έπειτα, βάφουμε ότι χρώμα θέλουμε με τη βοήθεια από τα παιδάκια μας. Το κέντρο του λουλουδιού μας είτε το βάφουμε μαύρο (εμείς αυτό κάναμε) είτε κολλάμε μαύρο γκοφρέ χαρτί ή βαμμένο βαμβάκι.

stefani 4stefani 5

Για το στεφάνι, χρησιμοποιούμε χαρτόνι (εμείς χρησιμοποιήσαμε πράσινο) και το κόβουμε σαν στεφάνι. Εγώ το έφτιαξα με ένα πιάτο για να δώσω σχήμα και ένα μικρότερο για το κέντρο. Για να το διακοσμήσουμε εκτός από τα λουλούδια, εκτυπώσαμε και ζωγραφίσαμε πασχαλίτσες, πεταλουδίτσες και πουλάκια.

stefani 6

Αφού τα συγκεντρώσαμε όλα, ξεκινήσαμε να κολλάμε. Τα λουλούδια επειδή είναι από σκληρό υλικό, καλό είναι να τα κολλήσετε με σιλικόνη για να κολλήσουν καλά.

stefani 7stefani 8

Και το αποτέλεσμα είναι όπως φαίνεται παρακάτω. Σίγουρα μπορεί να γίνει και καλύτερο, αφού τα δικά μου παιδάκια είναι μικρά και η ζωγραφική μας είναι ακόμη περίεργη, αλλά δε μπορούσα να τους στερήσω τη χαρά να δουν το έργο τους κρεμασμένο ακόμα κι αν δεν είναι τέλειο!!

stefani 8

Αν έχετε τη διάθεση και το χρόνο δοκιμάστε το! Θα το ευχαριστηθείτε πραγματικά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου