Σελίδες

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

4 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ YOGA


yoga


Η γιόγκα αυξάνει την ευελιξία του σώματός σου και μειώνει το άγχος, αλλά η συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να σας προσφέρει περισσότερα από εσωτερική ηρεμία. Οι παρακάτω κρυφές της ωφέλειες θα σας βοηθήσουν στην κουζίνα, το γραφείο και την κρεβατοκάμαρα.
1. Αυξάνει την ανοσία του οργανισμού
Μια πρόσφατη νορβηγική έρευνα έδειξε ότι η γιόγκα έχει σαν αποτέλεσμα αλλαγές στα γονίδια που αυξάνουν την ανοσία σε κυτταρικό επίπεδο. Και δεν χρειάζεται πολύχρονη προσπάθεια: Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι αλλαγές συνέβησαν κατά τη διάρκεια των ασκήσεων γιόγκα, και ήταν μεγαλύτερες από μια ομάδα που έκανε πεζοπορία ακούγοντας απαλή μουσική. Η γιόγκα βοηθάει, επίσης, στην αύξηση της ανοσίας απλώς με τη βελτίωση της υγείας μας στο σύνολο. Αυτό επιτυγχάνεται με τις σωστές αναπνοές και τις σωστές κινήσεις που βοηθούν τα όργανα του σώματός μας να λειτουργούν καλύτερα.
2. Βοηθά στις ημικρανίες
Έρευνα δείχνει ότι αυτοί που υποφέρουν από ημικρανίες έχουν λιγότερες ή λιγότερο επίπονες ημικρανίες μετά από τρεις μήνες ασκήσεων γιόγκα. Η αιτία των ημικρανιών δεν είναι απόλυτα κατανοητή, αλλά θεωρείται ότι είναι συνδυασμός ψυχικών στρεσογόνων και κακής σωματικής στάσης.
3. Δίνει ώθηση στη σεξουαλική ζωή
Έρευνες δείχνουν ότι 12 εβδομάδες ασκήσεων γιόγκα μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική επιθυμία, τη στύση, την απόδοση, την αυτοπεποίθηση, τον οργασμό και την ικανοποίηση και για τους άντρες και για τις γυναίκες.Πώς; Σωματικά η γιόγκα αυξάνει τη ροή του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, που είναι πολύ σημαντικό για την επιθυμία και την ικανοποίηση.
4. Προσφέρει καλύτερο ύπνο
Ερευνητές από το Harvard ανακάλυψαν ότι 8 εβδομάδες με καθημερινή γιόγκα αύξησαν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου ατόμων που έπασχαν από αϋπνίες. Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι μαθήματα γιόγκα δυο φορές την εβδομάδα βοήθησαν άτομα που επιβίωσαν από καρκίνο, να κοιμηθούν καλύτερα και να αισθάνονται λιγότερη κόπωση. Αυτό αποδίδεται στην ικανότητα που έχει η γιόγκα να βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν το άγχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου