Σελίδες

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ


maskes mallivn


Ξέρετε ήδη ότι τα αβγά, το γιαούρτι  και το μέλι είναι ό,τι πρέπει για ένα υγιεινό πρωινό. Τι θα λέγατε, όμως, να τα χρησιμοποιήσετε ως καλλυντικά μαλλιών;

Αυγό για όλους τους τύπους μαλλιών
Το αυγό θεωρείται μια από τις πλουσιότερες τροφές σε θρεπτικές ουσίες. Ο κρόκος βέβαια, γενναιόδωρος σε λίπη και πρωτεΐνες, δρα ενυδατικά, ενώ το ασπράδι, που περιέχει ένζυμα τα οποία τρέφονται με βακτήρια, αφαιρεί τη λιπαρότητα.
Η συνταγή:  Για κανονικά μαλλιά, χρησιμοποιείστε όλο το αυγό, για τα λιπαρά μόνο το ασπράδι και για τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά μόνο τον κρόκο. Χρησιμοποιείστε μισό φλυτζάνι και απλώστε σε καθαρά, νωπά μαλλιά. Αφήστε το για 20 λεπτά, ξεπλύντε με κρύο νερό και λουστείτε. Εφαρμόστε τη συνταγή μια φορά το  μήνα.

Γιαούρτι για τα θαμπά μαλλιά
Το γιαούρτι μπορεί να ξαναδώσει στα μαλλιά σας τη χαμένη τους λάμψη. Κι αυτό γιατί το γαλακτικό οξύ αφαιρεί τη θαμπάδα ενώ το λίπος του γάλακτος ενυδατώνει.
Η συνταγή:  Πάρτε 1/2 φλυτζάνι γιαούρτι και κάντε μασάζ σε νωπά μαλλιά. Αφήστε το για 20 λεπτά. Ξεπλύντε με χλιαρό και στη συνέχεια κρύο νερό και λουστείτε. Εφαρμόστε κάθε 2 εβδομάδες.

Καλαμποκάλευρο για λιπαρά μαλλιά
Το καλαμποκάλευρο είναι ένας ανέδοξος τρόπος για να αφαιρέσετε τη λιπαρότητα από τα μαλλιά.
Η συνταγή:  Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο σε μια άδεια αλατιέρα και πασπαλίστε τα στεγνά μαλλιά σας. Υστερα από 10 λεπτά, βουρτσίστε και αφαιρέστε τη σκόνη. Εφαρμόστε κάθε δεύτερη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου