Σελίδες

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Πώς έδωσαν ζωή στους πρωταγωνιστές των μύθων οι αρχαίοι καλλιτέχνες και συγγραφείς; Τι τάματα έκαναν οι πρόγονοί μας στους θεούς τους; Εχουν φωνή και ιστορίες να μας διηγηθούν τα ζωάκια, οι όμορφες κοπέλες και τα αγάλματα με την παγωμένη κίνηση που φιγουράρουν στο χώρο; Τα παιδιά απέκτησαν το δικό τους σταθερό ραντεβού στο πιο διάσημο μουσείο της πόλης, που κάθε Κυριακή τα περιμένει με δραστηριότητες δημιουργίας και ανακαλύψεων.

ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ
Η άνοιξη έφτασε και μαζί της επιστρέφουν στα μέρη μας τα χελιδόνια. Θα τα βοηθήσεις να ξαποστάσουν από το μακρύ τους ταξίδι και να βρούν ένα φιλόξενο και ασφαλές σπίτι στην πόλη; Συνεχίζοντας μια εικοσαετή παράδοση, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία μας προσκαλεί την Κυριακή 30/3 (11π.μ.-2μ.μ.) σε φόντο πράσινο, στο Αλσος Βεΐκου, να ετοιμάσουμε φωλιές από πηλό για τους φτερωτούς μας γείτονες. Θα μας δώσουν αναλυτικές οδηγίες και υλικά για να τις φτιάξουμε ώστε αφού στεγνώσουν να τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι μας.

ΒΙΒΛΙΟ-ΜΠΑΖΑΡ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
Επτά χιλιάδες άτομα πέρασαν πέρσι από το μπαζάρ βιβλίων του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς, αδειάζοντας τους πάγκους και αφήνοντας ακόμα και παραγγελίες! Η διοργάνωση επιστρέφει φέτος στις 27-30/3 και μάλιστα με τις τιμές να κατεβαίνουν κατά 50 και 70%. Αν σκοπεύετε να έρθετε οικογενειακώς, το Σαββατοκύριακο (12-3μ.μ.) με αφορμή τα Ex Libris διασήμων ανθρώπων που συνδέθηκαν με το μουσείο, τα πιτσιρίκια θα έχουν την ευκαιρία να συνθέσουν το δικό τους μικρό θέμα και να το τυπώσουν, ώστε να μπορούν κατόπιν με αυτό να σφραγίζουν τα βιβλία τους.

ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και για τους Θεσσαλονικείς Παζάρι Βιβλίου



Πηγή: athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου