Σελίδες

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΑ

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για πρωτότυπες ιδέες, μιας και λόγω του καιρού κλειστήκαμε στο σπίτι,  και που να μαζέψεις ένα 5χρονο και ένα 2χρονο, βρήκαμε αυτήν την ιδέα για να φτιάξουμε κουκλόσπιτο ή ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε (ο γιος μου για τη συνέχεια έχει παραγγείλει ζωολογικό κήπο και σταθμό αστυνομίας!!). Τα υλικά απλά:
- κουτί από παπούτσια
- χαρτί περιτυλίγματος
- περιοδικά και εφημερίδες
- ψαλίδι
- κόλα


koyklospito 1

Αρχικά, τυλίγουμε το κουτί και το καπάκι του με το χαρτί περιτυλίγματος. Εμείς διαλέξαμε πορτοκαλί για την Κατερίνα και πράσινο για το Δημήτρη, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και με σχέδια κτλ.


koyklospito 2 koyklospito 4


Στη συνέχεια, κόβουμε από περιοδικά (εμείς είχαμε του ικεα) έπιπλα, φωτιστικά, χαλιά, πίνακες, φαγητά, κουζίνες και ό,τι μπορούμε να φανταστούμε. Εμείς το πίσω μέρος το κάναμε αυλή και βάλαμε σκηνή και αύριο θα κόψουμε και δέντρα από χαρτόνι.

koyklospito 5


Μετά τα κολλάμε με απλή κόλλα, ώστε να διαμορφωθεί το σπίτι μας. Εμείς, βέβαια, λόγω ηλικίας, τα κολλήσαμε όπως ναναι, εσείς μπορείτε να τα κάνετε πιο τακτοποιημένα.

koyklospito 7


Μετά, με τη βοήθεια και του μπαμπά μας, κόψαμε παράθυρα και πόρτες στα καπάκια από τα κουτιά με ένα κοπίδι και ξεκινήσαμε να παίζουμε με τα ανθρωπάκια μας. Ο γιος μου δεν το άφηνε, τόση ήταν η χαρά του, λες και του αγοράσαμε το πιο ακριβό παιχνίδι.

koyklospito 8 koyklospito 9 koyklospito 10 koyklospito 11


Είναι απίστευτο πόσο χαρούμενο μπορούν να γίνουν τα παιδάκια μας με τα πιο απλά πράγματα. Εχει πλάκα, δοκιμάστε το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου