Σελίδες

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΓΚΥΟ


untitled


Κατά τη διάρκεια των 40 εβδομάδων της κύησης, μια έγκυος θα ακούσει χιλιάδες πράγματα από γνωστούς, φίλους, συγγενείς κτλ. Αν και τα πιο πολλά σχόλια, τις περισσότερες φορές είναι καλοπροαίρετα, μπορούν να φτάσουν μια έγκυο στα όρια της όταν τα ακούει ξανά και ξανά. Ιδού λοιπόν:
  • "Κοιμήσου τώρα που μπορείς". Η αλήθεια είναι ότι όταν είσαι έγκυος και το ακούς είναι εκνευριστικό, αλλά όταν γεννήσεις και το ζήσεις το υπενθυμίζεις σε όποια εγκυμονούσα συναντήσεις. Γιατί; Γιατί ζηλεύεις που αυτή κοιμάται ακόμα κι εσύ όχι!¨
  • "Μην ανησυχείς, φταίνε οι ορμόνες". Κοινώς, συμπεριφέρεσαι σαν τρελή, αλλά σε ανεχόμαστε λόγω της εγκυμοσύνης. Και από τα νεύρα σου, οι ορμόνες τρελαίνονται περισσότερο!
  • " Είσαι σίγουρη ότι δεν ήρθε η ώρα να γεννήσεις; Δείχνεις έτοιμη να σκάσεις". Εντάξει, άλλο είναι να είσαι πρησμένη παντού, να μην μπορείς να περπατήσεις, να κοιμηθείς κι άλλο να στο λένε στα μούτρα σου!
  • " Μα πόσα κιλά πήρες". Δε φτάνει, δηλαδή, που σε τσιτώνει ο γυναικολόγος και όλοι οι παρατρεχάμενοι του για να μην πάρεις βάρος, η θεια σου που έχει να σε δει 5 μήνες στη λέει και από πάνω, λες και δεν κουβαλάς ολόκληρο παιδί.
  • Οι περιγραφές της γέννας. Αν είσαι έγκυος στο πρώτο σου παιδάκι, έχεις ακούσει για τη διαδικασία, έχεις διαβάσει ορισμένα πράγματα αλλά εννοείται ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Αν ακούσεις και την κάθε περιγραφή κάθε περίπτωσης, τότε φτάνεις στο νοσοκομείο έντρομη.
  • "Μπορώ να χαϊδέψω την κοιλιά σου;" Εγώ προσωπικά, δεν είχα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ερώτηση. Βέβαια, δεν μου το ζήτησε ποτέ κανένας εκτός του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, οπότε δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα. Ξέρω, όμως, γυναίκες που αυτό τις ενοχλεί αφάνταστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου