Σελίδες

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ


ζωδια


Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου, όσον αφορά στα παιδάκια; Ακόμα κι αν δεν τα πιστεύετε, όλοι γνωρίζουμε τι ζώδιο είναι το παιδί μας, οπότε ψάξτε να δείτε αν έχει κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά.

ΚΡΙΑΡΑΚΙ
Λατρεύει τη δράση και την περιπέτεια. Βλέπει την ζωή σαν μια ασταμάτητη πρόκληση. Χαρείτε το πνεύμα, τη ζωντάνια, τη γενναιότητα και τις πολεμοχαρείς τάσεις του. Αυτοκίνητα και ανταγωνιστικά παιχνίδια το ενθουσιάζουν. Προσέξτε την ταση του να χτυπά στο κεφάλι. Είναι έξυπνο, αθώο και δραστήριο, βιαστικό και ενθουσιώδες. Δύσκολα θα μπορέσετε να δαμάσετε την αγάπη του για την ελευθερία και την υπερενεργητικότητά του. Ο έλεγχος και η προσοχή σας πρέπει να υπάρχουν σε σταθερή βάση. Στο σχολείο οι δάσκαλοι θα το βρίσκουν πολλές φορές αδιάφορο ή απρόσεκτο. Όταν βρει κάτι που το ενδιαφέρει, τότε θα δείξει μεγάλο ζήλο. Η έμφυτη αντίδραση που βγάζει σε πολλά πράγματα, σβήνει μόνο με καλό τρόπο από μέρους σας και όχι με την πίεση.

ΤΑΥΡΑΚΙ
Είναι υπομονετικό, ήρεμο και πεισματάρικο. Πρέπει να αισθάνεται την ασφάλεια και την σιγουριά για να είναι καλά. Του αρέσει η φύση, η γη, τα χώματα, ο κήπος, η ζωγραφική και η μουσική. Είναι κτητικό με τα παιχνίδια του και δύσκολα θα τα μοιραστεί με άλλα παιδιά. Η έμφυτη πειθαρχία του θα γίνει η ευχαρίστησή του με τους κανονισμούς στο σχολείο. Η πρόοδός του θα είναι αργή, σίγουρη και σταθερή. Μην το σπρώχνετε να κάνει κάτι βιαστικά, θέλει το χρόνο του.

ΔΙΔΥΜΑΚΙ
Αντιλαμβάνεται γρήγορα, μιλά γρήγορα, περπατά από νωρίς, εκτός αν υπάρχει κάποια αρνητική όψη στο γενέθλιο χάρτη του. Βαριέται εύκολα τα παιχνίδια του και αναζητά μονίμως μια νέα πνευματική διέγερση. Η προσοχή του διασπάται συνέχεια από καινούρια και διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να διαβάζει και να βλέπει τηλεόραση την ίδια στιγμή. Του είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί για πολλή ώρα μόνο σε ένα παιχνίδι. Στο σχολείο η οξυδέρκειά του το βοηθάει να μαθαίνει εύκολα. Εχει ιδιαίτερη κλίση στις ξένες γλώσσες. Έλκεται από τα κομπιούτερ και μπορεί να ασχοληθεί για πολλές ώρες με αυτά.

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ
Είναι ευαίσθητο, παραπονιάρικο και προσκολλημένο στη μαμά του, ενώ πληγώνετα πολύ εύκολα. Εχει ανεπτυγμένη φαντασία και λατρεύει τα παραμύθια και τις συλλογές. Είναι περιποιητικό και ο ρόλος της μαμάς ή του μπαμπά ίσως είναι το αγαπημένο του παιχνίδι. Η καλή του μνήμη στο σχολείο είναι κάτι που θα το βοηθήσει πολύ, ιδιαίτερα στην ιστορία και τη γεωγραφία. Πείτε του παραμύθια, περπατήστε μαζί του στην ακρογιαλιά, μαζέψτε κοχύλια.

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ
Είναι γενναιόδωρο και γενναιόψυχο όσο κανένα άλλο παιδί του ζωδιακού. Είναι αρκετά δημιουργικό και του αρέσει να είναι ο αρχηγός της παρέας του. Θα μοιράζεται εύκολα τα παιχνίδια με τους φίλους και τις παρέες του. Είναι το παιδί που θέλει να παίζει και να διασκεδάζει συνέχεια και ασταμάτητα. Έλκεται πολύ από τις μεγάλες ιδέες και τους σπουδαίους ρόλους. Το θέατρο, τα εντυπωσιακά κουστούμια αλλά και τα αυτοκίνητα μπορεί να γίνουν τα αγαπημένα του παιχνίδια. Έχει ανάγκη τους επαίνους και το θαυμασμό σας και μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.

ΠΑΡΘΕΝΑΚΙ
Θέλει να κάνει τα πάντα τέλεια, μεθοδικά και αβίαστα, χωρίς να υπολογίζει το χρόνο που θα χρειαστεί. Είναι αρκετά ντροπαλό και πολύ σεμνό ενώ του αρέσει να βοηθάει τους γύρω του. Τα παζλ, οι δουλειές του σπιτιού, η μουσική και το θέατρο είναι από τις αγαπημένες του δραστηριότητες. Οι καλλιτεχνικές του τάσεις, αν βοηθηθούν, μπορεί να εξελιχθεί σε καλό καλλιτέχνη. Στο σχολείο, οι δάσκαλοι θα το αγαπούν για τηνν αγάπη που δείχνει στην τάξη, την καθαριότητα και την υπακοή του.

ΖΥΓΑΚΙ
Είναι το πιο συνεργάσιμο και συμπαθητικό παιδί του ζωδιακού κύκλου. Του αρέσει η συντροφιά, είναι υπάκουο, ήρεμο και πολύ ευαίσθητο στην κριτική των άλλων. Ενα αρμονικό και όμορφο περιβάλλον θα παίξει μεγάλο ρόλο στην ψυχική του ισορροπία, διαφορετικά μπορεί να γίνει πολύ νευρικό. Εχει καλλιτεχνικό  ταλέντο, του αρέσουν οι εκθέσεις ζωγραφικής και η διακόσμηση. Η φύση του το κάνει πολύ ευγενικό, διπλωματικό και διακριτικό. Πρέπει να προωθήσετε την αγάπη του στην εργασία περισσότερο, γιατί μπορεί να την αποφεύγει χαζεύοντας μια πεταλούδα. Βοηθήστε να γίνει περισσότερο αποφασιστικό και αυτόνομο.

ΣΚΟΡΠΑΚΙ
Είναι ένα έντονο και δυνατό παιδί ενώ παθιάζεται με ό,τι κι αν ασχοληθεί. Εχει ανεπτυγμένη διαίσθηση, ζωηρή φαντασία και του αρέσει να διεισδύει βαθιά στα πράγματα. Λατρεύει τα μυστικά, το κρυφτό και τους ντετέκτιβ. Η ζωγραφική, το σκάκι και οι πολεμιστές περιλαμβάνονται στα αγαπημένα του παιχνίδια. Στο σχολείο θα είναι από τους καλούς μαθητές. Είναι έξυπνο, με αυτοπειθαρχία και καλή μνήμη.

ΤΟΞΟΤΑΚΙ
Είναι ένα πολύ ενεργητικό παιδί, ζωηρό, σκανταλιάρικο και χαρούμενο. Είναι πολύ ειλικρινές, τίμιο και φιλελεύθερο. Επιζητά τα παιχνίδια, τις εξερευνήσεις και τις περιπέτειες. Η  εξοχή, τα σπόρ και τα ζώα είναι τα αγαπημένα του ενδιαφέροντα. Η γνώση και τα ταξίδια γίνονται γρήγορα πηγή έλξης για αυτό. Του αρέσει η μάθηση για αυτό η πρόοδός του είναι εύκολη και ανοδική. Διασκεδάζει με σκανταλιές και δεν πειθαρχείται εύκολα.

ΑΙΓΟΚΕΡΑΚΙ
Είναι σοβαρό παιδί και από πολύ μικρό έχει την ωριμότητα ενός μεγάλου. Σέβεται την οικογένεια, τους δασκάλους του και την εξουσία. Αγαπά την γιαγιά και τον παππού και λατρεύει την παρέα τους. Είναι αρκετά προσεκτικό και δύσκολα θα σας ταλαιπωρήσεις με παιδικές απερισκεψίες. Στο σχολείο, η αγάπη του για τα βιβλία και το διάβασμα θα το βοηθήσουν να εξελιχθεί σε καλό μαθητή.

ΥΔΡΟΧΟΑΚΙ
Ενας μικρός επαναστάτης, εξερευνητής και εφευρέτης. Η έντονη ενεργητικότητά του είναι φυσικό να σας κάνει να τρέχετε όλη μέρα από πίσω του. Είναι πολύ φιλικός, κοινωνικός αλλά και απρόβλεπτος. Οι φίλοι του πολύ γρήγορα γίνονται πιο σημαντικοί από εσάς για αυτό. Τα ηλεκτρονικά, τα χημικά και τα εφευρετικά παιχνίδια είναι τα αγαπημένα του. Στο σχολείο είναι έξυπνος, αλλά ατίθασος και αντιδραστικός.

ΨΑΡΑΚΙ
Είναι πολύ συμπαθητικό, ευαίσθητο και εξυπηρετικό. Θα προσαρμοστεί σε κάθε περιβάλλον γρήγορα, ήσυχα και με μεγάλη κατανόηση. Είναι καλλιτεχνική φύση, λατρεύει τα παραμύθια, τα ποιήματα και τις φανταστικές ιστορίες. Οι αυστηροί δάσκαλοι και τα σκληρά σπορ το απωθούν και το τρομάζουν. Τονώστε την αυτοπεποίθησή του και μη γίνεστε αυστηροί μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου