Σελίδες

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


sokolata

Αν είστε σαν τις περισσότερες γυναίκες, είστε κι εσείς εξαρτημένη από τη σοκολάτα. Αυτό το τρόφιμο αποτελεί εμμονή των ανθρώπων χιλιάδες χρόνια τώρα (οι Μάγια θεωρούσαν ότι το κακάο θεραπεύει τα  πάντα, ενώ οι Αζτέκοι το χρησιμοποιούσαν σαν χρήμα). Και όλη αυτή η εμμονή έχει αποτέσει το έναυσμα για μερικές πρωτότυπες έρευνες. Ιδού, πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το αγαπημένο σας γλύκισμα.
1. Μπορεί να ενισχύσει τη σωματική άσκηση. Έρευνες έδειξαν ότι το σοκολατούχο γάλα βοηθάει στην ανάκτηση των δυνάμεών μας μετά από έντονη άσκηση όσο και ένα ενεργειακό ή πρωτεϊνούχο σκεύασμα. Και έχει καλύτερη γεύση!
2. Περιέχει φλαβονοειδή. Τα φλαβονοειδή είναι ένα είδος φυτικού χημικού, που βρίσκεται στη σοκολάτα. Χάρη στη χημική δομή τους, τα φλαβονοειδή έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε φλαβονοειδή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η μαύρη σοκολάτα έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή.
3. Μύθος: τη λαχταράμε κατά τη διάρκεια της περιόδου μας. Σύμφωνα με μελέτες, οι ορμόνες πριν και μετά την περίοδο μιας γυναίκας δεν ευθύνονται για την έντονη επιθυμία της για γλυκό και σοκολάτα. Μάλλον, αυτή η επιθυμία οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες αφού η σοκολάτα θεωρείται ένα από τα τρόφιμα που μας προσφέρουν παρηγοριά όταν αισθανόμαστε χάλια.
4. Δε σε κρατάει ξύπνια. Θεωρείται ότι η σοκολάτα περιέχει μεγάλη ποσότητα καφεΐνης, ενώ στην πραγματικότητα η ποσοτητα που περιέχει είναι ελάχιστη σε σύγκριση με τον καφέ και το τσάϊ.
5. Δεν κάνει τόσο κακό στα δόντια μας. Έχει αποδειχτεί ότι το κακάο περιέχει ένα οργανικό μόριο, τη θεοβρωμίνη, που βοηθάει στην ενδυνάμωση του σμάλτου των δοντιών. Δυστυχώς, η θεοβρωμίνη δεν έχει τις ίδιες ιδιότητες στις σοκολάτες γάλακτος, όπου εμπεριέχονται ζάχαρη και γάλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου