Σελίδες

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΓΥΜΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ


gymnoi mprosta sto paidi

Όταν το παιδί είναι μωρό, ούτε καν το σκέφτεστε να γδυθείτε ή να ντυθείτε μπροστά του. Όσο περνάνε τα χρόνια όμως, θα αναρωτιέστε αν θα πρέπει να συνεχίσετε να κυκλοφορείτε γυμνοί γύρω του.
Οι ψυχολόγοι συμφωνούν ότι το αν είναι εντάξει για τα παιδιά να δουν τους γονείς γυμνούς εξαρτάται από το ψυχοσεξουαλικό στάδιο της ανάπτυξής τους και είναι διαφορετικό για κάθε παιδί.
Από την ηλικία των 3 εως 8 ετών είναι η "οιδιπόδεια φάση", η περίοδος δηλαδή, που τα μικρά κορίτσια θέλουν να κλέψουν την αγάπη και την προσοχή των μπαμπάδων τους μακριά από τις μαμάδες τους και τα μικρά αγόρια θέλουν να κλέψουν την αγάπη και την προσοχή των μαμάδων τους από τους μπαμπάδες τους.
'Οταν οι γονείς ξεντύνονται και σκοπεύουν να μείνουν με τα εσώρουχα ή γυμνοί δεν είναι απαραίτητο να κλείνονται στην κρεβατοκάμαρα αλλά καλό θα είναι να γυρνάνε την πλάτη προς το παιδί "προστατεύοντας" τα απόκρυφα μέρη τους σώματός τους.
Αν παρατηρήσουμε ότι τα παιδιά στρέφουν αλλού το πρόσωπό τους, δε θα πρέπει να αγνοήσουμε τα συναισθήματά τους. Μερικά παιδιά, συνήθως αγόρια, πέρα από το αρχικό κοίταγμα της περιέργειας, συνεχίζουν να κρατούν κρατημένο το βλέμμα, ζητώντας μάλιστα να αγγίξουν το γυμνό σώμα. Αυτό δεν είναι απαγορευτικό για παιδιά μικρής ηλικίας, αλλά για αγόρια άνω των 4 ετών, καλό θα ήταν να μην επαναλαμβάνεται.
Σε καμία περίπτωση μην κρύβεστε ή ταράζεστε εάν το παιδί τύχει να σας δει γυμνούς.
Φροντίστε να του εξηγήσετε πως δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεται κανείς για το σώμα του.
Καθώς μεγαλώνει το παιδί είναι απαραίτητο, όταν ντύνεται να κλείνει την πόρτα του δωματίου του ή όταν είναι στο μπάνιο να μην εισβάλλουμε χωρίς να χτυπήσουμε την πόρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου