Σελίδες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΛΕΥΚΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ


λευκα δοντια

Με όλα τα προϊόντα λεύκανσης των δοντιών που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι μερικές φορές δύσκολο να γνωρίζουμε τι λειτουργεί και τι όχι. Πολλές φορές, μάλιστα, ορισμένα από τα προϊόντα αυτά, περιέχουν διάφορα χημικά, που ναι μεν κάνουν τα δόντια πιο λευκά, ωστόσο τους δημιουργούν άλλα προβλήματα. Εδώ θα αναφέρουμε μερικούς φυσικούς τρόπους λεύκανσης των δοντιών.
Τραγανιστά φρούτα και λαχανικά
Τρώτε συχνά "τραγανιστά" φρούτα και λαχανικά. Οι τροφές, όπως τα καρότα, το κουνουπίδι και το σέλινο, όταν συνδυάζονται με το σάλιο από το στόμα σας μπορούν να βοηθήσουν στο "ξέπλυμα" διάφορων βακτηριδίων που προκαλούν λεκέδες στα δόντια σας.
Φράουλα
Κόψτε μια φράουλα στη μέση και τρίψτε την στα δόντια σας τακτικά. Αυτό βοηθά στην αφαίρεση των λεκέδων. Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ, το οποίο βοηθά στη λεύκανση των δοντιών. Προσοχή, όμως, να μην το παρακάνετε.
Φλοιός πορτοκαλιού
Ξεφλουδίστε ένα πορτοκάλι και τρίψτε το εσωτερικό του φλοιού στα δόντια σας (τη λευκή πλευρά του φλοιού). Το οξύ στο φλοιό βοηθά στη λεύκανση των δοντιών.
Ξύδι μήλου
Βουρτσίστε τα δόντια σας με μυλόξυδο τακτικά. 'Οπως και σε άλλα φρούτα, το οξύ στο ξύδι του μήλου βοηθάει τα δόντια να φαίνονται πιο φωτεινά και λευκά.
Αποφύγετε ουσίες που κιτρινίζουν τα δόντια
Αποφύγετε τον καφέ, το τσάϊ, τα αναψυκτικά τύπου κόλα και τα τσιγάρα.
Γάλα και τυρί
Το γάλα κάνει καλό στην υγεία γενικά. 'Οσον αφορά τα δόντια, το ασβέστιο που περιέχει, κάνει τα δόντια πιο γερά και λευκά. Το τύρί επίσης βοηθάει. Λέγεται ότι καταπολεμάει την πλάκα και κάνει τα δόντια να φαίνονται πιο λευκά.
Μαγειρική σόδα
Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στην οδοντόκρεμά σας λίγο πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας. Η μαγειρική σόδα εξουδετερώνει το οξύ και μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες.
 
Όλα αυτά, βέβαια, πρέπει να συνδυάζονται με τη σωστή υγιεινή και καθαρισμό των δοντιών και τη συμβολή του οδοντιάτρου σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου