Σελίδες

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΗ


zeugari
Μια σχέση για να είναι επιτυχημένη και να έχει διάρκεια στο χρόνο, δε θέλει κόπο αλλά τον κατάλληλο τρόπο. Ιδού κάποιες απλές συμβουλές για να περνάμε καλύτερα και να διατηρούμε τη φλόγα στη σχέση μας.
1. Εστίασε σε αυτά που σου αρέσουν και αγαπάς πάνω στο σύντροφό σου, αντί να θυμώνεις με κάθε του ελάττωμα.
Μείνε προσηλωμένη στα θετικά της προσωπικότητάς του και όχι στα αρνητικά. Συμβουλή: Μόλις αντιληφθείς ότι αρχίζεις να τον κριτικάρεις, κόφτο!
2. Η καλοσύνη παίζει ρόλο ακόμα και στις σχέσεις, οπότε ας είσαι ευγενική. Τα ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί τείνουν να παρουσιάζουν όλο και πιο αγενή συμπεριφορά ο ένας προς τον άλλο, ως αποτέλεσμα της υπερβολικής οικειότητας που έχουν. Η ευγένεια σε βοηθά να πετύχεις το στόχο σου εξυπνότερα από ότι να αντιπαρέρχεσαι με προσβολές. Συμβουλή: Αυτήν την εβδομάδα κάνε κάτι καλό για το σύντροφό σου. Κάτι που δεν περιμένει και για το οποίο δε θα περιμένεις αντάλλαγμα.
3. Δειξ' του την εκτίμησή σου, τι σημαίνει αυτός για σένα. Πες του ένα ευχαριστώ και θα τον κάνεις χαρούμενο και πρόθυμο να σε ευχαριστεί πιο συχνά. Συμβουλή: Δε χρειάζεται να σου προσφέρει τον ουρανό με τα άστρα για να νιώσεις υποχρεωμένη να πεις ευχαριστώ.
4. Μην έχεις την απαίτηση να ξέρει τι θέλεις ανά πάσα ώρα και στιγμή. Πες του καθαρά ποιες είναι οι ανάγκες σου. Μερικές φορές θέλει κουράγιο να πεις ακριβώς αυτό που θες, όμως με μισόλογα, μπορεί ο άλλος να σε παρανοήσει. Συμβουλή: Μην το παρατραβήξεις και γίνεσαι απαιτητική κάθε πέντα λεπτά.
5. Άκου τον χωρίς να τον κρίνεις ή να γίνεσαι αμυντική. Να είσαι ανοιχτή στην πιθανότητα ότι η γνώμη του δεν είναι απαραίτητα λάθος επειδή είναι διαφορετική από τη δική σου. Αν συνεχώς τον κρίνεις και τον κατακρίνεις, τότε εκείνος θα σταματήσει να σου ανοίγεται, κάτι που είναι ό,τι χειρότερο για μια σχέση.
6. Να είσαι πρόθυμη να ρισκάρεις, ανοίγοντας την καρδιά σου και αφήνοντας τον άλλο να δει μέσα της. Μπορούμε να είμαστε σε μια σχέση για χρόνια και ακόμα να μην αφήνουμε τον άλλο να μας δει 100%, γιατί έχουμε ορθώσει προστατευτικούς τοίχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου