Σελίδες

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ.... ΞΕΝΑΓΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, διοργανώνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου για τέταρτη χρονιά, ένα "κυνήγι" θησαυρού, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με σκοπό να προσκαλέσει τους Αθηναίους με τα παιδιά τους, να ανακαλύψουν μουσεία και μνημεία της Αθήνας. Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή θα κερδίσουν δωρεάν ξεναγήσεις από τους ξεναγούς, που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή 2 Μαρτίου.
Φέτος ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει τις πύλες του Δημαρχιακού Μεγάρου στην πλατεία Κοτζιά για τους συμμετέχοντες στο κυνήγι. Δίνεται έτσι η ευκαιρία να θαυμάσουμε όλοι την αίθουσα συνεδριάσεων με την υπέροχη, 133 μέτρων, τοιχογραφία του σημαντικού ζωγράφου της γενιάς του 30, Γιώργου Γουναρόπουλου.
Η όλη διαδικασία είναι η εξής: Η εγγραφή των συμμετεχόντων θα γίνονται από της 10 έως τις 12 το πρωί στο καφέ CAMP! στην πλατεία Κοτζιά. Οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν ένα κατάλογο με τα μνημεία που θα πρέπει να ανακαλύψουν, καθώς κι ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντηθούν. Στα αντίστοιχα σημεία θα υπάρχουν ξεναγοί, οι οποίοι, αφού κάνουν σύντομη παρουσίαση-ξενάγηση του μνημείου, θα δίνουν και γραπτώς την απάντηση στους συμμετέχοντες. Σταθμοί του παιχνιδιού το Δημαρχιακό Μέγαρο, η πλατεία Κοτζιά, το Μέγαρο Ευταξία (σπίτι του Οθωνα), το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, τα ευρήματα από τις ανασκαφές στο σταθμό του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος και η Ρωσική εκκλησία. Ο τερματισμός του κυνηγιού θα γίνει στο HARD ROCK CAFE (οδός Φιλελλήνων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου