Σελίδες

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ


 Πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν το βιβλίο που επιλέξαμε για το παιδί μας είναι κατάλληλο. Μια ασφαλής λύση είναι να προτιμήσουμε τα παραμύθια που διαβάζαμε κι εμείς μικροί. Η αξία τους είναι διαχρονική και η καταλληλότητά τους αποδεδειγμένη.
- Τα Παραμύθια των Αδελφών Γκριμ. Όλα γνωστά και αγαπημένα με πολύ ωραίες εικονογραφήσεις. Τα πιο γνωστά είναι η Κοκκινοσκουφίτσα, η Ωραία Κοιμωμένη, η Σταχτοπούτα, η Πεντάμορφη και το Τέρας, η Χιονάτη κ.α.
- Οι μύθοι του Αισώπου. Υπέροχα μικρά διηγήματα, με συμβολικό και διδακτικό χαρακτήρα και με πρωταγωνιστές τα ζώα.
- Ο Μικρός Πρίγκηπας του Αντουάν Σαιντ-Εξυπερί. Η ιστορία του μικρού πρίγκηπα είναι ένα μαγικό παραμύθι γραμμένο για μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα διαχρονικό παραμύθι, αφού εδώ και πενήντα τέσσερα χρόνια συγκινεί όσους το διαβάζουν.
- Η Φρουτοπία του Ευγένιου Τριβιζά. Φρουτοπία, μια χώρα μακρινή που συνορεύει δυτικά με το Αβγατηγανιστάν, ανατολικά με το Πιπερού και βορειοδυτικά με τη Χώρα του Χασμουρητού. Και το ταξίδι στη φαντασία ξεκινά!
- Οι ιστορίες της κυρίας Κλοκλό της Ζωρζ Σαρή. Ιδανικό για παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς πέρα από απλές και ευχάριστες ιστορίες, περιέχει και αυτοκόλλητα που τα παιδιά καλούνται να κολλήσουν σε συγκεκριμένα σημεία, για να διευκολυνθεί η πορεία της ιστορίας.
- Ο Μικρός Νικόλας του Ρενέ Γκοσινί. Διαβάστε τις περιπέτειες του Μικρού Νικόλα, ενός αθώου και χαριτωμένου παιδιού, που ζει με την οικογένειά του και τους φίλους του σε κάποια πόλη της Γαλλίας τη δεκαετία του 1950.
- Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ του Τζόναθαν Σουίφτ. Η αποκορύφωση της φαντασίας και της περιπέτειας σε ένα μυθιστόρημα που μετρά τρεις αιώνες ζωής.
- Το καπλάνι της βιτρίνας της Αλκης Ζέη. Ενα απολαυστικό, ηθογραφικό μυθιστόρημα που προσφέρει χαμόγελα και συγκίνηση.
- Ο Τρελαντώνης της Πηνελόπης Δέλτα. Το κλασικό και αρκετά βιογραφικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα αποτελεί ιδανικό ανάγνωσμα για παιδιά δημοτικού.
- Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες του Ιούλιου Βέρν. Ποιος δεν παθιάστηκε με τον συναρπαστικό αγώνα του Φιλέα Φογκ να ταξιδέψει σε όλη τη γη και να επιστρέψει στο Λονδίνο μέσα σε 80 ημέρες, προκειμένου να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου