Σελίδες

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥΣ


oneira

Τα όνειρα αποκαλύπτουν, με το δικό τους τρόπο, όλους τους φόβους, τις ελπίδες και τις επιθυμίες που κρύβουμε μέσα μας. Μόλις καταφέρουμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, έχουμε αμέσως μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των συναισθημάτων μας και του κρυμμένου εσωτερικού μας κόσμου.
Παρακάτω ακολουθούν κάποια κλασικά όνειρα, που οι περισσότεροι έχουμε δει, υπό μια νέα ερμηνεία.
 
ΔΟΝΤΙΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ
Τα δόντια συμβολίζουν την εμπιστοσύνη που έχουμε στον εαυτό μας και το πόσο ισχυροί αισθανόμαστε. Επομένως, κάθε κατάσταση που κλονίζει την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητά μας  είναι σαν ένα δόντι που πέφτει. Αισθανόμαστε αποδυναμωμένοι, χωρίς ικανότητες και χωρίς ενέργεια. Αντί, όμως, να αφήσουμε μια κατάσταση να μας επιβληθεί, ας αντιμετωπίσουμε ήρεμα τα γεγονότα, μέχρι που να είμαστε σε θέση να τα "μασήσουμε".
ΠΑΛΙ ΑΡΓΗΣΑ
Ενα αρκετά συχνό και αγχωτικό όνειρο είναι αυτό που έχεις αργήσει για τη δουλειά σου. Το ξυπνητήρι δε χτύπησε κι εσύ τρέχεις πανικόβλητος. Ο πανικός αυτός του υποσυνείδητου αντιπροσωπεύει το στρες που αντιμετωπίζεις στην πραγματική σου ζωή αναφορικά με την πραγματοποίηση άμεσων ή μακροπρόθεσμων στόχων σου.
ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ
Υπάρχει ένα θέμα στη συνειδητή ζωής μας που θέλουμε να λύσουμε, αλλά δε γνωρίζουμε τον τρόπο. Το θέμα αυτό συχνά σχετίζεται με μια μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στο δρόμο μας και την επιδίωξη υλοποίησης μιας συγκεκριμένης προσωπικής φιλοδοξίας. Παρά το γεγονός ότι το όνειρο μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, οι διώκτες μας στρέφουν την προσοχή μας στα μη συνειδητοποιημένα ταλέντα μας.
ΠΕΦΤΩ
Αυτό το όνειρο, ότι δηλαδή πέφτεις στο απόλυτο κενό, είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σε όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι ακόμα πιο συχνά ξυπνούν αμέσως. Συνήθως, το όνειρο αυτό αντικατροπτίζει μια αποτυχία στη ζωή σου ή μια συνειδητοποίηση ότι δεν έχεις τον έλεγχο μιας κατάστασης.
ΕΦΙΑΛΤΕΣ
Οι εφιάλτες υποδηλώνουν συχνά μια περίοδο στρες, αν και μπορεί κάποιος να δει έναν εφιάλτη μόνο και μόνο επειδή το δωμάτιό του είναι πάρα πολύ ζεστό.
ΑΠΙΣΤΙΑ
Η απιστία στα όνειρα συχνά αναδεικνύει ανασφάλειες που έχουμε για τη σχέση μας, ειδικά αν ο σύντροφός μας μάς κάνει πολύ ευτυχισμένους. Το σεξ στα όνειρα σχετίζεται με την ανάγκη για έλεγχο.
ΠΤΗΣΗ
Το να βλέπουμε ότι πετάμε είναι ένα από τα πλέον απελευθερωτικά όνειρα που μπορούμε να έχουμε. Σημαίνει ότι έχουμε απαλλαχθεί από καταστάσεις οι οποίες μας βάραιναν στη συνειδητή μας ζωή.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου