Σελίδες

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕΞ

Ακόμα και στη σημερινή, απελευθερωμένη εποχή μας, η σεξουαλική ζωή των γονεών και ιδιαίτερα της μαμάς, είναι θέμα ταμπού στην ελληνική κοινωνία. Είναι συχνό φαινόμενο πλέον, τα ζευγάρια που έγιναν γονείς να μην ξαναβρίσκουν ποτέ τους ερωτικούς ρυθμούς που είχαν πριν κάνουν παιδί.
Ποιος από τους δύο συντρόφους φέρει την ευθύνη;Προφανώς και οι δύο αν και ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά και κατηγορεί το έτερον ήμισυ.
Από τη μια, η γυναίκα έχει γίνει πλέον μαμά. Η σωματική και ψυχολογική κούραση της μητρότητας, η λατρεία προς το πλασματάκι που την έχει ανάγκη, οι ορμόνες, η επιλόχειος κατάθλιψη και όλα τα συναφή, την οδηγούν να παραμελήσει, έστω και άθελά της, το σύντροφό της.
Αλλά και ο σύντροφος, αρχίζει να βλέπει το έτερον του ήμισυ λιγότερο ως γυναίκα και περισσότερο ως τη μητέρα του παιδιού του. Οι άντρες συχνά δεν μπορούν να ανταποκριθούν ερωτικά σε "προκαθορισμένες" ώρες, ανάμεσα σε γεύματα, αλλαγή πάνας και τα σχετικά. Οπότε, και μη βλέποντας ανταπόκριση, σταματά να προσπαθεί.
Οι παρακάτω ιδέες μπορεί να σας βοηθήσουν σε αυτή τη μεταβατική φάση:
1) Φροντίστε να ξεκουράζεστε, όταν το παιδί κοιμάται, για να φορτίζετε τις μπαταρίες σας.
2) Μπείτε στη διαδικασία του φλερτ ξανά. Ανταλλάξτε ερωτικά μηνύματα ή σημειώματα, κλείστε ένα ραντεβού για φαγητό.
3) Οργανώστε το χρόνο σας. Βρείτε χρόνο μόνο για τους δυο σας για να ξανανιώσετε ζευγάρι, με τη βοήθεια γονιών και πεθερικών.
4) Εκφράστε τα συναισθήματά σας. Το βράδυ που ξαπλώνετε μιλήστε για το πώς νιώθετε, μην τα κρατάτε μέσα σας. Έτσι θα έρθετε πιο κοντά.

Για να είμαστε ειλικρινείς, υγιής σχέση χωρίς υγιή σεξουαλική ζωή δεν υπάρχει. Η απουσία της σεξουαλικής ζωής οδηγεί στην απομάκρυνση των συντρόφων, σε καβγάδες και νεύρα, που βλάπτουν κυρίως τα παιδιά.
Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε το σεξ σαν αναγκαίο κακό, αλλά ως καθήκον προς τον εαυτό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου