Σελίδες

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Εν-τεχνες "Μεταμορφώσεις" στο Μέγαρο


Μετεξέλιξη της έκθεσης «Danser sa vie» («Χόρεψε τη ζωή σου» ), που είχε παρουσιάσει πριν από δύο χρόνια το παρισινό Κέντρο Πομπιντού, το εικαστικό και χορευτικό εργαστήρι «Mεταμορφώσεις» έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής στις 31/1-6/4. Στη μιάμιση ώρα που διαρκεί τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να δουν την αρχιτεκτονική να… χορεύει. Αρχικά θα αποτυπώσουν τα στοιχεία του χώρου στο μουσαμαδένιο ύφασμα των σκηνών οι οποίες έχουν στηθεί γύρω τους και κατόπιν –αναδιπλώνοντας το ύφασμά τους και στριφογυρίζοντας υπό την καθοδήγηση των εμψυχωτών (χορογράφοι και εικαστικοί )– θα δημιουργήσουν ένα χορευτικό κοστούμι και θα μεταμορφώσουν έτσι τις φόρμες σε κίνηση.
Μια "Ζέβρα Πυτζάμα" στο θέατρο Μπάντμιντον

Η Μαριανίνα Κριεζή και η Άννα Παναγιωτοπούλου είναι και πάλι μαζί μετά την ανεπανάληπτη «Λιλιπούπολη» στη «Ζέβρα Πυτζάμα», ένα μελωδικό ταξίδι στην αθωότητα, που ξεκινά από το θέατρο Μπάντμιντον. Ο Παιδότοπος των Άστρων, σπίτι της Χαδιαρόπαπιας, του Άγγουρου-Κάγκουρου και της φαντασίας των παιδιών, απειλείται από τον Κακό Λευκό, έναν άπληστο εισβολέα. Αντίπαλοί του είναι ο Ντιλιβεράς της Χαράς με τη Μουσικλέτα του και η Ρία, ένα κορίτσι της πόλης που ξεφεύγει από την πραγματικότητα καβάλα στην αγαπημένη της ζέβρα με τις κόκκινες ρίγες, τη Ζέβρα Πυτζάμα. Η Άννα Παναγιωτοπούλου και ο Φωκάς Ευαγγελινός σκηνοθετούν την παράσταση σε κείμενο και στίχους της Μαριανίνας Κριεζή, σκηνικά του Γιώργου Γαβαλά και του Γιάννη Μουρίκη, κοστούμια της Αναστασίας Αρσένη και φωτισμούς της Ελευθερίας Ντεκώ. Ο Αντώνης Λουδάρος πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Κακού Λευκού, ενώ τον συντροφεύουν 25 ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί. Ο Διονύσης Τσακνής είναι ο Ντιλιβεράς της Χαράς και μαέστρος της ζωντανής ορχήστρας.
Μια "Παραμυθούπολη" γεμάτη δραστηριότητες

Θα δουν ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, θα διασκεδάσουν με Καραγκιόζη και σόου μαγείας, θα φτιάξουν αποκριάτικες μάσκες και σαπούνια, θα γίνουν μικροί ζαχαροπλάστες και χορευτές, θα στροβιλιστούν με roller skates και παγοπέδιλα – και όλα αυτά χωρίς να αδειάσει το πορτοφόλι σας. Κάθε σαββατοκύριακο μεταξύ 8/2 και 16/3 το Φεστιβάλ Τα παιδιά Πάνε Σινεμά στήνει μια Παραμυθούπολη τέχνης και δημιουργίας στο Σινέ Παράδεισος στον Κορυδαλλό, με ημερήσιο εισιτήριο € 3.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου