Σελίδες

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΒΟΤΑΝΑ:ΑΛΟΗ






Πολύτιμα όπλα για την ενίσχυση της ανθρώπινης υγείας θεωρούνται πολλά από τα βότανα που, χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση, φυτρώνουν και αναπτύσσονται στη φύση. Υπάρχουν ασθένειες που είναι αντιμετωπίσιμες με τα μέσα που παρέχει η φύση. Δεν είναι λίγα τα βότανα εκείνα που σήμερα αποτελούν τη βάση για φάρμακα. Ένα από αυτά είναι και η αλόη.

Η Αλόη είναι πηγή βιταμινών, με κυριότερες τις B,C,E και β-καροτίνη. Περιέχει μέταλλα, ιχνοστοιχεία αλλά και αμινοξέα. Χάρη στα συστατικά της, η αλόη διεισδύει βαθιά στο δέρμα, το καθαρίζει και αποτελεί φυσικό αναισθητικό. Έχει αντιβιωτική, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, τονώνει το ανοσοποιητικό, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, καθαρίζει το έντερο και αποτοξινώνει τον οργανισμό.
Η αλόη χρησιμοποιείται ως καταπραϋντικό σε διάφορους ερεθισμούς του δέρματος, όπως εγκαύματα. Χρησιμοποιείται για την περιποίηση του σώματος και των μαλλιών, καθώς ενυδατώνει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει της φυσική τους άμυνα. Καταπολεμά τη φαγούρα, τις δερματικές αλλεργίες, τα τσιμπήματα των εντόμων, τα εκζέματα και τις μυκητιάσεις. Όμως η δράση της είναι και εσωτερική. Φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, να περιορίζει τους μυϊκούς πόνους, τους κολικούς και την κρίση άσθματος. Τονώνει την πεπτική λειτουργία ενώ ενισχύει και το ανοσοποιητικό.
Η αλόη κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές: σε προϊόντα για την περιποίηση μαλλιών, σώματος και προσώπου, σε χυμό, σε κάψουλες, σε ταμπλέτες, σε λάδι και σε σκόνη.
Θεραπείες για το σπίτι:
Αν καείτε: Βάλτε κρέμα ή τζελ αλόης στην καμένη περιοχή και επαναλάβετε μέχρι να φύγει το κάψιμο.
Αν σας πέφτουν τα μαλλιά: Απλώστε στο κεφάλι αλόη 2-3 φορές την ημέρα, αφήστε τη για λίγα λεπτά και ξεβγάλτε. Ακολουθήστε τη θεραπεία για τουλάχιστον 3 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου